Скопје 02

петок, јуни 30, 2006

Мапа на Скопје

Сте се запрашале ли некогаш каде се наоѓа одредено место во Скопје? Незнаете дали одредена улица се наоѓа во Центар? Ве интересира по кои улици треба да се движите за од Железничка станица да стигнете до Плоштад Македонија? Тогаш, ова е линкот за вас.
Скопје Мапа е проект што произлезе од семинарската работа на Ѓорѓи Станојевски, студент на Електротехничкиот факултет во Скопје. Работи на база на Google Earth (Maps) технологијата. Сеуште е во БЕТА верзија, но за некое време убеден сум дека ќе профункционира во вистинското светло, како вистинска интерактивна мапа на Градот Скопје. Можете да пребарувате места низ градот, улици и патеки, при што ќе одредите почетна дестинација и крајна дестинација. Особено интересно е што проектот е направен така што им се овозможува на посетителите на сајтот да внесат податоци за одреден објект, така што базата на објекти кои може да се пребаруваат секој ден се зголемува.
Секоја чест на авторот на оваа веб апликација. Може да се каже дека конечно Скопје доби една вистинска интерактивна мапа.